ORTAK YAŞIMIZ MÜZİK

ORTAK YAŞIMIZ MÜZİK

28.03.2022 126

Proje hakkında

Projemiz 5-13 yaş gruplarını kapsamaktadır. Çalışma dili Türkçedir. Projemizde yapılacak etkinliklerle farklı yaş gruplarını bir araya getirerek müziğin birleştirici gücünü ortaya koymak istiyoruz. Farklı yaş gruplarındaki çocukların ritim duygularını geliştirerek kendilerini yaratıcı bir şekilde çeşitli yollarla ve etkinliklerle ifade etmelerini sağlamak istiyoruz.

HEDEFLER

1-Ritim duygusunu geliştirir. 2-Müzikle ilgili duygu ve düşüncelerini ifade eder. 3-Müzikleri harekete dönüştürür. 4-Enstrümanları tanır ve sever. 5-Çeşitli müzikleri hikâyeler ve dramalar yoluyla canlandırır. 6-Müzik aracılığıyla güzellik duygusu ve estetik anlayışını geliştirir. 7-Kendilerini özgün yollarla ifade etmelerini sağlar. 8-Ritme uygun birlikte şarkı söyleme becerilerini geliştirir.

ÇALIŞMA SÜRECI

1. Hafta Ortakların bulunması Öğretmen tanışma toplantısı Veli izin belgelerinin doldurulması Ön test Afiş ve logo seçimleri 2. Hafta Enstrüman Tanıtımı (Belirlenen okul grubu etkinliği canlı bağlantı yoluyla birlikte yürütecektir.) 3. Hafta Enstrüman Yapımı (Belirlenen okul grubu etkinliği canlı bağlantı yoluyla birlikte yürütecektir.) 4.Hafta Ritim ve orff Çalışmaları (Belirlenen okul grubu etkinliği canlı bağlantı yoluyla birlikte yürütecektir.) 5. Hafta Drama Çalışmaları (Belirlenen okul grubu etkinliği canlı bağlantı yoluyla birlikte yürütecektir.) 6. Hafta Final ürünü: Koro Dinletisi yapılacak.

BEKLENEN SONUÇLAR

Etkinliklerle farklı yaş gruplarındaki çocuklara (okul öncesi-ilkokul-ortaokul) müziği sevdirerek ritim duygularını ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi, Müzikle ilgili duygu ve düşüncelerini ifade etmelerini, Enstrümanları tanıyıp sevmelerini, Müzik aracılığıyla güzellik duygusu ve estetik anlayışını geliştirmelerini, Kendilerini özgün yollarla ifade edebilmelerini, Ritme uygun ve beraber şarkı söyleme becerilerini geliştirmeyi istiyoruz.