Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

21.02.2015 2489

Canlı kaynak : Mehmet Doğan  GÜLTEKİN mah. İkamet eder. 1908 doğumlu

Hacı GÜLTEKİN  Gültekin mah. İkamet eder. 1912 doğumlu

 

 

            Okulun hangi tarihte eğitime açıldığı kesin olarak bilinmemekle beraber edinilen bilgilere göre eskiden sübyan mektebi olarak öğretim yapardı. Buraya yedi yaşından küçük çocuklar devam ederdi. Daha sonra tekkelerin kapatılmasıyla yeni bir kanun çıktı. (Tevhid-i Tedrisat ) Bu kanunla bütün okullar gibi burada Maarif Bakanlığına (Milli Eğitim Bakanlığı) bağlandı.

            Sübyan mektebinden sonra okullara yeni düzenlemeler getirildi. Çok sonraları eğitim öğretim itibari ile şimdiki düzene geldi.

            1964 yılı öncesi okul,  jandarma binası olarak kullanılıp daha sonra Maarif Bakanlığına (MEB)  devredilerek ilkokul haline getirilen binada öğretim yapılmakta idi. İlçede tekbir okul vardı oda Atatürk İlköğretim Okuluydu. Bu okulun kim tarafından yaptırıldığı kesin olarak bilinmemektedir.

            Okul, bina olarak çok eski olduğundan yıktırılarak aynı mevki fakat biraz daha değişik bir yere devlet tarafından yaptırılmıştır. Okul, kurtuluş savaşından sonra açılmış olması dolayısıyla büyük kurtarıcı Atatürk'e izafeten adı Atatürk İlkokulu olarak konulmuştur.

            Yeni okulun yapımına 1963 yılında  başlanıp 1964 yılında tamamlanarak eğitim öğretime açılmıştır. Sırasıyla Rıza TUNCEL, Aslan YAĞANOĞLU, Ali ÇELİK, Eba Müslüm ÇAT asli olarak atandı. Eba Müslüm ÇAT, Hüseyin KARACAN, Mehmet ÇOBAN, Mustafa KARATAŞ okul müdürü olarak görev yaptı. 02.02.2021 tarihi itibariyle okul müdürlüğü görevini Cengiz TEMÜR yürütmektedir.

            Okulumuz 1997-1998 Eğitim Öğretim yılından itibaren İlköğretim okulu olarak hizmet vermektedir. Şuan da kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır.

            Okulumuzdan yetişip vatanımıza yararlı çalışmalarda bulunan devlet hizmetini üst yöneticiliğini yapmış veya yapmakta bulunan kişiler mevcuttur. Dr. Ömer GÜNBULUT parlamento da bir dönem millet vekilli olarak görev yapmıştır. Mustafa TAMER çeşitli illerde Vali yardımcılığı ve Vali olarak görev yapmaktadır.

            Bunların dışında orta düzeyde devlet hizmetinde görev yapmış veya yapmakta olan birçok kişi memur ve yönetici bulunmaktadır.